Les Ortigues, remeis, cuina, usos i tradició.

Farell Editors, 2020

Les Ortigues, remeis, cuina, usos i tradició.

Acaba de sortir aquest llibre sobre les ortigues, que us voldria recomanar pels molts coneixements  que ens aporta. Podem saber-ho tot sobre una planta que és molt comuna a les nostres terres i que té unes propietats, no sempre ben conegudes, que val la pena aprofitar.

Dividit en nou capítols i dos apèndixs, ens apropa al coneixement botànic del gènere Urtica. Com s’han de collir i com conrear-les; els noms i malnoms que ha rebut al llarg de les  diferents èpoques; la història al llarg del temps des dels  grecs  i romans fins a l’època contemporània; l’estudia com a planta medicinal; l’ortiga com aliment; receptes de cuina amb ortigues; els usos agrícoles i veterinaris; l’ortiga com a fibra tèxtil; amb dos apèndixs, un  sobre la química de les seves  parts; i l’altre sobre històries incuriositats. Complementa el treball amb una àmplia bibliografia, i amb una bibliografia web, que en aquests dies de confinament ens pot ser encara més útil.

En resum, ens ofereix  uns coneixements etnobotànics de gran interès sobre aquesta   «mala herba”  de la que, en general, només sabem que pica i molesta. I és una de les millors verdures silvestres, amb una quantitat de nutrients que ara podem considerar-la  com un superaliment. És un llibre per divulgar i donar a conèixer les propietats de les ortigues i que segur ens descobrirà molts aspectes  i possibilitats d’ús  que no pensàvem.

A M R.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *