El futuro es vegetal

51IFsUad6yL._SX341_BO1,204,203,200_
Mancuso,Stefano.- “ El increíble viaje de las plantas”. Barcelona, 2018
Altres llibres de Stefano Marcuso

El futuro es vegetal

Un nou llibre de Stefano Mancuso, suposa una nova visió de les plantes i en aquest cas ens parla del viatge de les plantes, el títol ja promet !!! i la història d’algunes especies es sensacional. La forma de les explicacions, i els increïbles viatges son molt suggerents. Els hi dona uns noms tan atractius que fa de les plantes estudiades unes verdaderes artistes.
Anomena les Pioneres; las Supervivents; les Lluitadores; els hibakujumoku; les Fugitives; les Conquistadores; els Capitans intrepids, les Viatgeres del temps i les llavors que va portar el mercader, Jan Teerlink, que al cap de 200 anys les van trovar i en el Real Jardí Botànic de Kew, les va fer germinar. Explica també la historia de la que anomena “La Palmera de Masada”. I les que van conservar se en el Permagel a Siberia; i també dels Arbres solitaris.
De totes aquestes plantes ens explica increïbles històries i peripècies al llarg dels anys. Tot acompanyat per magnifiques il·lustracions d’un estil molt original i que facilita imaginar- les movent-se per els diferents continents des de el punt d’origen cap a altres zones del planeta. El llibre es una petita joia, d’una gran originalitat i lectura molt interessant.
Pero si voleu seguir la trajectòria de l’autor us recomano llegir tota la serie publicada a la mateixa editorial, amb títols tan suggerents com polèmics que Mancuso ha publicat des de el 2013 fins ara. “Sensibilidad e inteligencia en el mundo vegetal” ; “Biodiversos”; “El futuro es vegetal”. Que, quasi creen adició, per les increïbles possibilitats que obren del coneixement de les plantes, ens parla dels sentits, de la comunicació, i de la intel·ligència de les plantes. Temes que desperten la nostre curiositat i creen discussions i polèmica entre els investigadors.

A M R. Assoc. núm. 17

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *