Curs UB Gaudir

Curs Gaudir UB. Modernisme i flors

Ornament arquitectura i simbolisme

El curs gira al voltant del Modernisme i la representació de les flors.  I és que aquell moviment es va basar en la natura i va tenir com a repertori per excel·lència el món vegetal.

Iniciarem el curs contextualitzant el paper de les flors a Barcelona en una època en la qual se celebraven festivitats i exposicions florals, i explicarem el procediment que utilitzaven els artistes per estudiar el repertori vegetal i aplicar-lo a les seves obres. Així mateix, exemplificarem l’ornamentació vegetal amb diversos casos d’edificis i establiments, com ara l’Illa de la Discòrdia, les farmàcies i les arquitectures de l’oci, i també la proliferació de les arts aplicades.Més enllà de la decoració, l’ornament podria tenir significats simbòlics; i és que el llenguatge de les flors ocultava missatges. A més, es treballarà la relació de la dona i les flors.

Ens centrarem en la ciutat de Barcelona, però dedicarem les últimes sessions a dos centres d’Art Nouveau com són París i Mèxic, que exemplifiquen l’extensió internacional d’aquest moviment artístic  Més informació

Teresa LLaó Joval

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *